Om Cultura Signa

Varför Cultura Signa?

Vi ville ha en kulturtidskrift på teckenspråk som ska innehålla allt om döv- och teckenspråkskultur – PÅ teckenspråk och på skriven svenska. Alltså i första hand på teckenspråk men även på skriven svenska i andra hand.
I framtiden hoppas vi att texta och lägga till ljud i alla våra filmer för att ge exempel på hur tillgänglig vi vill att vår kulturtidskrift ska vara.

Vad är syftet med Cultura Signa?

– Vi vill sprida mera kunskaper om döva, teckenspråkiga och dövvärlden och belysa den utifrån ett kulturellt perspektiv.

– Vi vill väcka olika frågor genom diverse debatt, krönikor, reportage, intervjuer och olika nyhetsbevakningar.

– Vi tipsar om kulturevenemang, sevärda filmer som antingen har döva skådespelare, är gjorda av döva eller som helt enkelt handlar om döva och böcker som handlar om döva och/eller är skrivna av döva/teckenspråkiga/Codas.

Vad är Cultura Signas ambition?

– Vi bakom Cultura Signa har ett stort intresse inom döv- och kulturområdet och strävar efter att leverera nyskapande artiklar av hög kvalité. Vi levererar alla slags nyheter – inom sport, nöje, kultur, utbildning, internationella evenemang, internationella frågor och historia. Utöver det kommer vi även ha humoristiska serier som ritas av döva/teckenspråkiga som belyser något om dövkulturen.

– Vi har som ambition att bevaka stora evenemang och aktuella händelser/frågor.

– Vi har även som ambition att ge olika krönikor om dövhistoria för att medvetandegöra alla döva, och övriga i samhället, om dövas egen historia.

Vilka är vi bakom Cultura Signa?

– Vi är en oberoende kulturtidskrift med ett team av frivilliga reportrar, skribenter, filmfotografer och redigerare, som drivs med stöd av diverse annonsörer och sponsorer samt fonder. Vi har för år 2013 fått produktionsstöd av Kulturrådet, vilket vi är väldigt tacksamma för.

– Cultura Signa skapades av företaget Döviana Konsult & Tjänster som huvudsakligen driver Cultura Signa i samarbete med diverse frivilliga som nämnts ovan.

© Copyright 2015 Alla rättigheter reserverat till Cultura Signa, en Kulturtidskrift på teckenspråk. ISSN: 2001-0796